donderdag 6 oktober 2011



         
                  http://www.youtube.com/user/chrisvangaver?feature=mhee
Ik raakte de "vroedvrouwkriebels" niet kwijt! Daarom ben ik begin dit jaar ingestapt in het vrijwilligersproject van de VLOV (Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen) "Senegal bevalt"van de werkgroep "Vroedvrouwen Verleggen Grenzen".
"Senegal bevalt" wil bijdragen tot een daling van de sterfte van pasgeborenen, kinderen en moeders in de regio van M'Bour, een streek ten zuiden van Dakar met een zéér hoge neonatale en maternele mortaliteit.
Regelmatig gaat een missie Vlaamse vroedvrouwen ter plaatse en ik ben dan ook zeer blij dat ik één van de 8 vroedvrouwen ben die gedurende enkele weken de praktische verloskunde mag beoefenen en lokale vroedvrouwen en matrones mag bijscholen.
In aanloop van het project verzamelen we medisch materiaal en medicatie.
Zelf ben ik in mei gestart met de verkoop van steunkaarten (armbandjes) en dit heeft al een aardig bedrag opgeleverd. In september heb ik een filmpje  
  http://www.youtube.com/user/chrisvangaver?feature=mhee
gelanceerd om nog meer mensen te inspireren én te motiveren een bijdrage te storten. Ook dit blijkt een succes te zijn. Bij deze wil ik dan ook iedereen van harte bedanken voor het enthousiasme en de steun die ik mocht ontvangen! Alle opbrengsten/giften gaan integraal naar het project!
Het vertrek komt stilaan dichter en de voorbereidingen zijn volop aan de gang, tickets zijn besteld, de contacten werden gelegd, iedereen is druk bezig...
Gisteren de nodige inspuitingen :( en voorschriften gekregen, vandaag stijve armen...
Morgen ga ik samen met zus Els hier en daar medisch materiaal oppikken. Onze zolder verandert zo stilaan in een opslagruimte!