maandag 4 maart 2013

Donderdag 28/02 en vrijdag 01/03

Onze twee nachtvroedvrouwen kruipen na een drukke nacht onder de lakens... de anderen gaan terug naar hun postes en regelen er de laatste afspraken voor we definitief afscheid nemen. Een systeem van "mise et reprise" voor medicatie voorraad wordt op punt gesteld.

Nu rest ons nog de overdracht voor onze collega's.  We zorgen voor een warm welkom en een heerlijke maaltijd.  De tijd voor ons hier kort snel in.  We zullen het hier missen, maar verlangen ook wel weer naar onze families en vrienden in België!  BELGIUM HERE WE COME....
 
Zaterdag 2 maart

Rond 16u30 lokale tijd (’t is hier een uurtje vroeger dan in België) landen we in Dakar. De bagage kwam vlot, alleen de doos met onze poupinel (=sterilisator, met dank aan Dr Defoort) liet op zich wachten. Groot was onze opluchting toen we de doos van de band zagen rollen. Alles werd vlot gescand, onze chauffeur stond ons met de jeep op te wachten. “Op z’n Afrikaans “ werd alles in de koffer en op het dak gesjouwd en weg waren we.
Zoals team 1 ons al had laten weten was de weg van Dakar naar M’Bour gedeeltelijk vernieuwd, maar er was heel druk verkeer. Rond 20 uur zijn we dan eindelijk gearriveerd!
Onze collega’s zorgden voor een warm onthaal, en tijdens de maaltijd die ze voor ons hadden voorzien (lotte met couscous en ratatouille) luisterden we naar hun ervaringen en werd al druk overleg gepleegd over wat er ons nog te doen staat. Team 1 heeft mooi werk geleverd, wij nemen de fakkel officieel over... Sommige postes de santé zijn al vrij goed in orde, anderen laten te wensen over qua hygiëne en organisatie!! Maar we zij enthousiast en willen er tegenaan gaan!
Met deze gedachte duiken we ons bed in.

 
 
Zondag 3 maart

We raken helemaal ” gesenegaliseerd” door de pagnes en hoofddoeken die onze collega’s voor ons hadden voorzien. Allen samen naar de mis, die opgevrolijkt werd door een prachtig koor, onder medewerking van de attaché en zijn zoon.
Nadien uitgenodigd door de attaché van ontwikkelingssamenwerking, aan de zee, en verder afspraken gemaakt voor de volgende dag.
Eenmaal thuis kwam “mister euro” langs om geld te wisselen.
Morgen met de districtarts inspectie van de posten en aan het werk!
Het "samen"gesmolten team!