maandag 29 oktober 2012

Missie overleg te Varsenare

Onze teamvergadering had plaats te Varsenare, Katja en Sofie zorgden voor héérlijke taart, koffie en bisap (een "Senegalees" non-alcoholisch fruitdrankje). Op Christine DB, Marlene en Rita VT na was het volledige team aanwezig.
De vergadering werd naar goede gewoonte voorgezeten door Anne S.

We starten met het overlopen van de 2 teams die de periode februari-maart voor zich zullen nemen (zie blog team 2013) . De kandidatuur stelling voor deze periode wordt nu definitief afgesloten. Een derde team zal waarschijnlijk gepland worden voor november 2013. Voor deze opvolgmissie zijn er nog inschrijvingen voor mogelijk!

Een heleboel praktische afspraken rond vertrek, tickets, inentingen, verblijf e.d. brachten we ons bij een zéér belangrijk agendapunt namelijk de verscheping van de echotoestellen. Naast de schenking van het toetstel van AZ Nikolaas willen we jullie met grote blijdschap meedelen dat we niet "1" maar "2" echotoestellen kunnen doneren aan onze Senegalese collega's. Het team van AZ Aalst schonk ons een 2e gelijkaardig echotoestel . Toshiba sponsorde het nazicht en de revisie, Conpack en Commitment zullen de inpak en de verscheping van beide toestellen voor hun rekening nemen (waarvoor onze oprechte dank!!!).
                                                    aanschouw deze foto en geniet...

De toestellen zullen eerstdaags ingepakt worden in een zeewaardige kist en daarna per schip naar  Dakar vervoerd worden. Onze collega's van Tefess zullen het van daaruit overnemen... Wordt vervolgd...
We hebben ook afspraken gemaakt rond de onderwerpen van onze "workshops" ter plaatse en onze inzamelacties. Met het ingezamelde sponsorgeld van het afgelopen jaar zullen we een heleboel degelijk medisch materiaal kunnen aankopen. Nogmaals speciale dank aan "al" onze gulle sponsors!!!

Een zéér "vruchtbare" vergadering met veel info, afspraken, werkverdelingen, beslissingen en "gepalaber" wordt afgerond met een zalig glaasje wijn en couscous.

Morgen gaan we op de jaarlijkse "Trefdag voor vroedvrouwen" te Blankenberge reclame maken voor ons project en Senegalese gadgets en USB sticks verkopen. We blijven dus gezellig slapen bij Katja en Ann D.


Onze officiële sponsorverkoop van de "Senegal bevalt-USB-stick" ging ook van start (zie foto rechts blog). Als je de "Senegal bevalt missie 2013" wil steunen en de eigenaar wil worden van een megacoole, ecovriendelijke 2GB "Senegal bevalt-USB"  kan je hem aankopen bij één van de teamleden! We hebben 2 versies, naturel hout of donker...wees er snel bij, we hebben er maar 1000!!!

Naar goede gewoonte werd er ook dit jaar een "heuse" filmtrailer gemaakt om ons project te promoten!!! Je kan deze bekijken via onderstaande link!

http://youtu.be/r50zAAi_g8Q