woensdag 23 oktober 2013

Vertrek "team 3" komt dichterbij!!!


We hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten...
Er werd op regelmatige basis gemaild en getelefoneerd met onze Senegalese collega's, de werkgroep "vroedvrouwen verleggen grenzen" werkte verder aan een optimalisering van het project, de teams "2011" en "2013" bleven zich dynamisch inzetten en zorgden voor sponsoring en naambekendheid...tja...wij vroedvrouwen zijn hevige miekes...!

Ondertussen zijn we in volle voorbereiding voor onze 3e missie 2013 die zal doorgaan van 4-12 november 2013. We zijn ervan overtuigd dat continuïteit een positieve invloed zal hebben op het bereiken van de milleniumdoelstellingen tegen 2015 met name het verlagen van de maternele en foetale mortaliteit! 

De groep bestaat uit 4 leden, anciens Anne S. en Françoise.  Nieuwe teamleden zijn Dokter Greet en vroedvrouw Hildegarde, beiden Afrika ervaring en "Africa minded".  Er zal per 2 gewerkt worden, het 1e team (gynaecoloog Greet  en vroedvrouw) zal zich vooral ontfermen over alles wat met "echo" te maken heeft (toewijzing definitieve plaats, echo opleiding verder zetten, bijsturen, ...).  Het tweede team zal de toer doen van de verschillende postes en zal "à la carte" bijsturen, motiveren, vorming geven,... 
We vernamen dat er ondertussen ook een nieuwe districtsarts is dus voor sommige zaken moet de basis opnieuw gelegd worden. 

Alweer een hele hoop doelstellingen en uitdagingen...


Nieuw promotiefilmpje

http://youtu.be/gtzS9uPxx20

Je kan dit rechtstreeks bekijken via 1e link voorbereidende lectuur rechtsonder!