vrijdag 15 maart 2013

Onze missie loopt stilaan ten einde. Tijd om alles eens grondig te bespreken en te evalueren. We worden uitgenodigd voor het avondeten bij onze Senegalese collega die verantwoordelijk is voor het district. Zij zorgt voor een overheerlijk Senegalees maal! Ze benadrukt hoe blij ze is met onze samenwerking, en hoe belangrijk deze wederzijdse uitwisseling is!
Het is veel meer dan zomaar wat uitdelen van materiaal. Door het schouder-aan-schouder samenwerken en het geven van vorming en opleiding proberen we samen met hen de moeder-en kindzorg te verbeteren en veiliger te maken.
Maar we mogen ook zoveel van hen ontvangen: hun enthousiasme, hun dankbaarheid en brede glimlach... En het voldaan gevoel bij het zien van elke moeder die veilig haar kind kan baren...

Morgen worden we om 8u30 op het bureel van de districtarts verwacht. Alle postes zullen besproken worden: wat hebben we kunnen verwezenlijken, wat kan er nog veranderen en verbeteren...
Ons verslag ligt klaar!



 
javel, javel, javel!! Dozen vol javel, het goedkoopste ontsmettingsmiddel dat hier voorhanden is!
 
 

Totale concentratie tijdens de opleiding echografie bij Kathleen!!!
 
 



 
Hulp bij de inrichting van de kleine post Trypano. Muskietennetten zijn een must! Alles wordt klaar gezet om veilig te bevallen!





 
Anne S en Anne DP geven GVO (gezondheidsvoorlichting -en opvoeding) in Poste de Santé Medine.
Er wordt geoefend met de baby van onze Mamanathalie.